Att tvinga folk in i överkonsumtion är kanske inte helt bra heller, men vad vet jag?


En av de sämsta sakerna jag vet är personer som härmas, på ett elakt sätt. Härmas för att visa att de minnsan också kan göra det du har gjort, fast bättre och finare.
Jo, vi vet att du har prickat in 10 av 10 möjliga och att din genpol är en exeptionellt bra sådan, men du behöver faktiskt inte mätta hela ditt bekräftelsebehov vid var ända litet tillfälle som ges. Låt någon annan få njuta lite av strålkastarljuset, i åtminstonne en liten stund, utan att du prompt måste komma efter och överglänsa någon annans blygsamma försök till uppskattning. Alla är inte vana vid att människor runt omkring dem hänförs av deras gudomlighet. Och verkligen inte på daglig basis.
Alla är vackra på insidan, visst, men ibland behövs det en och annan uppmuntrande kommentar om ens yttre.
Därför ska du, med hänsyn till sina medmänniskor tänka över om du faktiskt måste efterapa i vissa situationer. Även om du inte har onda avsikter med ditt handland så kan det lätt uppfattas fel, då du stjäl all fokus och agerar självutnämnd måttstock för skönhet. Om du däremot hade onda avsikter med ditt handlade borde du skämmas!

Skräckblandad förtjusning

Marit Bergman - No  Party
Jag vill också flytta till New york, och sitta ensam på mitt rum och känna mig alldeles, alldeles ensam.
Nä inte riktigt, men bo "over there" vill jag göra. Runt 20th street, i en fin liten lägenhet i ett snyggt townhouse.
Plugga något, eller jobba med något bra (förklaring på vad jag menar med bra).
Träffa coola människor, lära mig massor och göra så himla många roliga saker. Synd bara att de har 21årsgräns överallt... Det skulle vara riktigt läskigt och riktigt härligt.

Amanda

*Du är som en seriekaraktär. En lite efterbliven sådan som hoppar omkring och fjantar sig. Och när du väl öppnar munnen märker man att du en riktigt smart tjej. Jag gillar det.

Kläder efter väder

Jag tänkte först skriva min opinion piece om folk som klagar. Jag försökte förklara min frustration över ämnet till mamma i telefon utan att få några stående ovationer.. mer "varför ska du skriva om det? jag förstår inte vad du menar" så efter lite diskussion och ett antal andra förslag om ämnen, kom jag fram till mitt beslut- dress code.
Ingenting får igång mig så mycket som när man pratar om folk som klär sig illa. (okej- lögn, men ni fattar) Det här låter jätteytligt, I know. Jag menar ju verkligen inte att alla borde klä sig i kashmir, jag menar till exempel att på en arbetsplats som skolan borde inte lärarna gå runt i noppriga fliece-tröjor och smutsiga gymnastikskor. Jag inser också att det finns en hel massa motargument. Alla kanske inte har råd att köpa "fina" kläder, man får klä sig hur man vill, man kan inte sätta sån press på folk med mera, från vems synvinkel ska man bedömma vad som är okej eller inte?. (Det här är varför vi borde ha skoluniform) När folk inte har råd att köpa frukt till sina barn är kanske att klä sig hyfsat lite mycket att begära?
Men jag tycker att på samma sätt som du blir bedömd för hur du pratar, blir du bedömd för hur du ser ut/ hur du klär dig. Det är såklart tråkigt ifall det finns människor som faktiskt inte har råd att köpa kläder, och när man pratar om saker som det här är det lätt att kritikerna får Sverige att låta som ett U-land, de flesta har pengar att köpa kläder för.
Jag känner att i Sverige är det för mycket mellanmjölk överallt. Liksom, "inte kan jag väl ha på mig den där till vardags, folk kommer ju tro att jag ska på fest! Det blir nog bäst om jag sätter på mig min gamla gråa kofta idag igen" varfördå liksom, varför måste man smälta in i jantelagens grådaskiga samhälle? Jag tycker folk ska ta för sig mer, klä sig i någonting som speglar deras personlighet, klä sig på ett sånt sätt att folk får respekt för dig. Fliece-tröjor ger inga vidare tecken på auktoritet eller självrespekt alls.
Och om du inte bryr dig för fem öre om vad du har på dig, tänk på människor runt omkring dig, det kanske ändå inte är så mycket begärt att du tvättar din enda tröja, åtminståne, ett par gånger i månaden.
Det är så äckligt, jag hatar att allting badar i lagom rumstempererad mellanmjölk i det här landet.
Tumblr_lc0cwzamsr1qb7fp5o1_500_large

Förändra världen

Jag sysselsatt mig med att titta på utbildningar nu på kvällen. Jag vet att jag vill jobba med skrivande, granskande och analyserande av samhället på alla möjliga plan. Antingen som journalist, statsvetare, politiker, idéutvecklare, ambassadör, stadsplanerare (med inriktningen infrastruktur och miljöarbete), socionom eller sociolog. Det är bara ett litet problem, jag har absolut ingen aning om vad jag ska plugga för att uppnå det. Därför har jag bestämt mig för att jag ska besöka SACO-mässan på torsdag.


The Killers

Insåg genast att det här va lite ego. Det var  inte meningen att den skulle bli så enorm.
Imorgon åker vi dit snön inte smälter och lämnar den här kvartetten av plusgrader.
Ciao!

Visste ni att Zebror är svarta med vita ränder?

4776431751_cb3e6f884e_z_large
People changed, and i want them to change again because
this is not working.

The first time I had to sign an autograph.. it was kind of awkward because I didn't have one

Tumblr_lqnn8qajwj1qju4qbo1_500_large
Hej vänner och alla jag inte känner. Igår fick vi snabba besked "imorgon åker vi till Kåbdalis" say Whaaaat?! men senare så sköt de lite på planerna och bestämde att vi åker imorgon istället. Tur, då hann jag tvätta.

Det skulle vart du


Jag har tagit bort nästan all mättnad och ökat kontrasten för att bli av med den dåliga bildkvaliten som blir när man använder sig av innåtkameran. Jag har även suttit och roterat bilden och vänt den vågrätt/lodrätt hundrafemtio gånger om. Jag kom fram till att mitt ansikte ser bäst ut upp och ner, så om jag vill se bra ut för någon måste jag tydligen vara ovanför, eller i alla fall över, denne (Få inga inre bilder här. Tack!).
Alltid bra med överdrivet långa och menlösa bildtexter.

Konstruktiv kritik

Jag gillar att vi har fått några kommenterare, det är faktiskt riktigt roligt när folk invänder och ger synpunkter på saker man skriver. På riktigt. Det är jättebra. Jag har egentligen aldrig gillat när folk kommer med kritiska kommentarer, men nu för tiden tycker jag att det är riktigt bra. Man lär sig så mycket av andras synpunkter för då får man nya infallsvinklar. Vilket är superbra, då man lär sig att se saker ur nya (fler) perpektiv. Alltid en bra egenskap.

Som här tex.:


Här känner jag dock att jag måste ge mina synpunkter på era syn punkter. Två saker.
1. Jag klagade faktiskt på folk som klagar på sitt jobb på facebook, inte på skola (alternativt jobb/sysselsättning) på sin personliga blogg. Verkligen inte samma sak!
2. Man kan ju försöka läsa mellan raderna, istället för att tolka allt bokstavligt och helt humorbefriat(?), och inse att jag förmodligen är avundsjuk på dem och vill också ha ett (regelbundet)extrajobb, och reagerar med irritation istället för avundsjuka för att borttränga den...

Men låt inte detta skrämma er.
All (konstruktiv)kritik är bra kritik.
Så kom igen, give it to me!

"black men and white men", but what about the orange, yellow and grey?

Hello. Den här dagen är låååångsam. Långsammare än:
6249222376_c6db9d9788_z_large
Antagligen. Om man nu kan jämnföra tid med.. sköldpaddor.

tills klockan blev fem


Hey

373802_10150991052575433_789075432_21923962_955192168_n_large
Idag har jag vaknat på fel sida, och om jag inte vetat bättre så hade jag skrivit att jag var trött på allt och alla, vilket inte är helt sant.
Ha en bra dag.

Indifference

Jag vet att det inte är bra att skriva i affekt. Jag lär ångra mig efteråt..
Men eftersom jag jag fortfarande är i affekt (även om den nu har börjat avta smått) så gör jag det ändå.

Jag är ofta ledsen på natten.
Jag vet inte vad det är med mig, men när jag är själv och inte kan sova. Det är då det slår till.
Jag vill bara gråta och gråta och gråta.
Över allt det där som jag har lärt mig att inte bry mig om.
Över allt det där som jag bryr mig otroligt mycket om.
Om alla jag önskar att jag kände på riktigt.
Om alla jag verkligen känner på riktigt.
Över att alla som är framgångsrika och duktiga oftast är för himla dryga.
Över att alla de fina och ödmjuka människorna blir utnytjade, trampade och spottade på.
Alltså över att allt är så orättvist och eländigt, och att det alltid drabbar de som är bra.
Lite över att jag inte kan sova också.
Men mest över att jag aldrig kan vara den personen jag vill vara, för jag är den jag uppfattas vara och det nästan aldrig samma person. Jag vill vara en fin människa. Jag vill att alla ska tycka att jag är det. Speciellt de som jag tycker är fina människor. Fast ofta får jag veta att någon har en helt annan uppfattning om mig. De flest tycker dock att jag är trevlig och rolig, och ganska ofta smart. Men jag vill vara en sådan människa som hjälper andra, som bryr sig om andra och som gör saker som är viktiga för alla. Jag vill inte att min egen rädsla för att bli bortgjord, borträknad eller att bli uppfattade som otillräcklig ska stå ivägen för det.
För jag vet att jag kan vara en fin människa när det verkligen gäller, det är enbart jag själv och mina egna hjärnspöken som står ivägen för det

Efter det torkar jag tårarna och tänker på hur bra människor jag har runtomkring mig och hur fin jag själv måste vara som människa för att lyckas ha så underbara människor i mitt liv.
Sedan gråter jag en skvätt till för att jag är så lyckligt lottad. Allt småtjafs som uppstår på vägen är småsaker som lätt kan tas hand om. I grund och botten mår jag faktiskt riktigt bra. Även om jag har emotionella samanbrott då och då.

De åker skidor utanför mitt förnster

cordisre:  Meow

läskigt


här sitter jag och nördar mig på youtube en helt vanlig lördagskväll.... och så ser jag den där. What the fuck?! jag blir ju asrädd, va fan är det där. Snubben som stirrar på en där i hörnet alltså. Scheisse, de känns som att han kommer hoppa ur skärmen och typ.. ah jag vet inte, göra nått dumt.

Det snöade idag

Tumblr_lv6ywgzdqh1qfhnkio1_500_large
Idag har jag plockat en julgran när jag var ute på min springtur. Jag skriver plockat för huggit har jag då inte gjort, den ä inte så stor som ni förstår. Och så va jag så rädd för att någon skulle skälla på mig för att jag tagit den så jag gömde den i min jacka, kriminellt värre. Snöat har det gjort idag också, julstämningen är på topp här i min lya. just nu sitter jag och tittar på störtlopp. Håller alla tummar som går för the lionman såklart. Sen såg jag den här videon som är typ kul, kolla inte om ni inte har sett Breaking Dawn, då kan det bli tråkigt. Anyhow, ha en bra dag.

Konsten att sluta begära

Den 27/11 är det första advent och idag är det exakt fyra veckor kvar till julafton.
För mig börjar faktiskt julkänslan tränga sig på. Eller infinna sig, om man så vill.
Då väcks även den där lilla frågan: "Vad önskar du dig i julklapp?!" till liv.
Jag har så himlans många fina klappar köpta som jag bara vill ge och ge och ge. Medan jag inte kommer på något vettigt att önska mig. Gud vilken fin människa jag är. Nej men jag vill gärna ha ett par hörlurar. Det skulle sitta fint. Gärna några böcker också, men förutom det har jag inte så många förslag.
Kan man önska sig hårfärg och smink i julklapp? Annars har jag nästan inga bra idéer alls.
Det är ju inte så att jag är utan önskningar, men mina innefattar högskola och körkort. Det förra är något jag själv måste bestämma mig för och söka, vilket utesluter det totalt, och det senare är också det något jag måste se till att fixa själv (dvs. lära mig växling och eco-drive på riktigt, så att det sitter ordentligt!) fast där kan jag i alla fall önska mig fler lektioner/pengar till det men även det kan jag lösa själv.. Oj oj oj, vad ha-galen jag låter...
Det är jag verkligen inte, och det är just därför jag inte kan göra en önskelista.


weheartit.com/AmandaBJ

Värmlandska är alltid mysigt och viss skånska är riktigt hett.

Idag har jag varit i skolan och haft Cambridge engelska med en riktigt seriös vikarie (härligt!). Efter det lunchade jag med fina Maja. Som hon har saknats (!) - Vi bamsekramades i cirka en timme mitt i klassrummet när träffades. No homo!

Sedan for jag hem, och åt lite, för att hämta upp min broder. För vi skulle nämligen åka tvärbanan till sickla, där vi skulle kolla på ett genrep tribute-bandet Queer* (fin ordlek!) hade. Riktigt bra var de!

Och så har jag druckit glögg och ätit lussebullar.

The end!

*De "tributade" Queen, om ni inte listade ut det.

Lera, regn och trasiga glödlampor.

Apart from överskriften så har min dag varit BRA. Det var kalops/kollaps till lunch vilket är en favorit hos mig. Ni vet den där känslan man kan få, när det känns som att man äter saker som inte borde ätas.. som lera och grus blandat med morrötter och slaktavfall? Ja, kalops med andra ord. Detta skriver jag även om jag inte åt kollapsen, jag åt äckelpäckel-fisk... men jag har ju ätit det förut, kalops alltså.
Vi har haft kul träning idag med våran nya, asbraiga tränare Cecilia. Vi skulle klättra på varann vilket resulterade i att jag blev vvvväldigt lerig och såg ut som en luffare. Sen skulle vi hoppa kombinationshopp och räkna hennes fingrar, jäkligt avancerat kan jag lova!
Vi har också haft nationella i Engelska idag. Asnervös är jag för jag har en känsla av att jag har failat ganska jättemycket. menmen, inte så mycket att göra åt i efterhand.
Lite sammanfattning av dagen sådär va.
Over and out!

Spirits..

Jag orkar verkligen inte med det här äckliga mörkret, man blir bara trött och deppig.
Sedan har jag en fråga; var är den fina, vita och upplysande snön?
Och jag vill åka härifrån igen om den inte kommer och lyser upp i mörkret.
Jo, ja, jag är på dåligt humör osv.
Tack för mig!

No room in my bed, as far as I'm concerned

Babylooooove.
Adele – Right As Rain (Live At Hotel Cafe)

L-O-N-D-O-N

Idag har jag fått frågan: "så... vad gjorde ni i London?" ett par gånger. Jag har typ inget bra svar på det.
viiiiiii, var på bio, shoppade galet, gick en massa, drack svensk cider på engelsk pub, tog en sväng i Camden, i Hampstead, i Nottinghill, på south Bank and massa mer. Vi såg oss omkring helt enkelt och på vägen tömde vi (jag) våra (min) plånböckerok (och fyllde på dom igen, och tömde dom igen osvosv)
Hampstead: Oooo-kej ställe att bo på.
med angränsande oooo-kej park, Hampstead Heath.
Parliament Hill, Hampstead Heath.
No words needed.
Crowded in Camden Town.
st pauls.
Kul kula.
Millenium bridge.
Julstämningen på topp.
London eye.
Fog.
House of parliament.
Nottinghill: Oooo-kej ställe att bo.
Yep, seeee ya!

Time don't move we're the only ones who do

Idag när jag satt på Gate 38 på arlanda kom det en rolig gubbe. Om ni inte har varit på gate 38 på terminal 4 förut så kan jag berätta att den inte riktigt ser ut som alla andra gater. Istället för att ha vanliga bänkar, flygplatsstandarden, liksom, så har de som träbord i olika höjder och lite här och var ligger det dynor. Ja detta låter ju helcrazy och det är nog inte bara så att det låter som det heller. Väldigt bohemisk inredning på en väldigt formell och uppstyrd plats.
Gubben utbrister, när han ser bänkarna på vilka det är meningen att han ska sitta, "och vad fan ska det här föreställa?! Klippor och berg? vad är det här för påhitt...?" -på en dialekt från söder.
när vi har suttit och väntat ett tag, ganska länge faktiskt, "du... gud va lite folk det var här idag, man blir nästan orolig. Är det ett sånt där segelflyg man startar själva?"
Ja, jag antecknade. Hade inte så mycket annat för mig.
Tumblr_lv445kswra1qgbrx9o1_500_large

Trötthet

Det står: Två högar av sex.
Jag läser: Två bögar har sex.

Sa du sten?

Nu är det läggdags för moi i alla fall, för snart flyger vi.
Hello London Town, it will be totally brill!!
Skotten i Sarajevo*

Ekonomisk kris, nationalism och rubbad maktbalans i Europa och världen. Några bakomliggande faktorer till Första världskriget.
Känner ni igen er? Förmodligen, ja. Förutsatt att ni råkat höra en nyhetssändning på radion, gått förbi tv:n när aktuellt/nyhetsmorgon varit igång, eller bara smygläst lite i någons tidning på tunnelbanan. Vilket ni troligtvis har gjort. Bra! tycker jag, då är du en samhällsupplyst människa. Jag är mycket glad över det, upplysta människor är väldigt betydande för samhället. Speciellt nu för tiden när vilken dåre som helst kan få sjukt mycket inflytande i diverse saker..
Dessutom måste jag ge dig ännu en eloge, att dela tidningar är ett bra och miljövänligt sätt att inta nyheter - Tillsammans räddar vi världen!
Om ni inte gör det, så borde ni ta er en funderare. För så ser det nämligen ut i dagens samhälle.

Allt detta låter extremt negativt i mångas öron (vilket det givetvis är), men för mig finns det faktiskt en positiv sida med det hela. Jag blir nämligen oerhört inspirerad till att skriva. Åsiktsjournalistik, och annan politisk/samhällsgranskande journalistik, och eftersom detta är det jag mest av allt vill syssla med i framtiden får hur mycket gratisträning som helst.
För min kristikt-granskande-mössa är alltid på, nuförtiden. Så fort jag läser/ser något så börjar det klia till i fingrarna och jag måste snabbt upp med anteckningsblocket (inte ett riktgt anteckningsblock, det var en fin omskrivning för telefonen!) och klottra ner något om det.


*Om du inte förstår rubriken anser jag att du, tyvärr, är historiskt efterbliven därför är jag en riktig mysflicka nu och hänvisar dig till wikipedia-sidan, då jag tar mig friheten att förutsätta att du antingen är för inkompetent eller för lat för att googla. För sådant här tillhör faktiskt allmänbildningen.

Iprenmannen i så mycket bättre

Missförståmigrätt# Oj, haha, nej nu kände jag att jag måste förklara mig lite. Jag ogillar verkligen inte Rihanna - We found love, men jag kände att videon blev bättre när man inte lyssnar på musiken till, och så var jag faktiskt tvungen att påpeka att Calvin Harris har gjort bättre musik (Rihanna med!).

exchange

image description
Gladtjej93 har varit och växlat lite små pengar idag.

The nightingale and the rose

Tumblr_lam36mwtmx1qdop8ro1_500_large
Hakkuna matata.

Sometimes I get a gooood feeling

Flo Rida – Good Feeling

Jag vet att klockan är sju och jag är i skolan... Det är ju en timme kvar.

Jag vet att Amanda skrev att hon inte gillade "we found love"-låten hon la ut.. Seriöst, enligt mig är den nog bland det bästa som hänt på länge. Videon är också döfin såklart.
I det senaste smset jag skrev stod det: "JAG ÄR SÅ STÖRT JAVLA TAGGAD!!!!!"
I det senaste smset jag fick stod det: JAAAAG MEEED!! ASPEPPAD!!!! :DDDD"
34556_1495019345330_1529462077_31270234_931262_n_large
We'r going to LONDOOOOON!!!

Just precis denna dag för x antal år sedan föddes en flicka som kom att heta Ann-Sofi Bengtsson.


Mamma är en av världens bästa och finaste personer.
Jag älskar henne sinnessjukt mycket.
Hon är och kommer alltid att vara den personen som betyder absolut mest för mig.

/Amanda Bengtsson Jallow ♥

Som vanligt då eller?!

Jag har tänkt på en sak (as always!?), jag har väldigt dålig koll på min kropps mående. Eller snarare, jag har väldigt lite till övers för min kropps mående. Med andra ord; Jag skiter, ganska ofta, i när min kropp säger ifrån. Vilket ofta resulterar i att jag är sjuk/blir sjuk vid många tillfällen när jag har kunnat förhindra det själv.
Som nu t.ex. Jag tränade igår, då jag trodde att jag blivit frisk vilket visar sig inte var fallet. Om jag bara hade väntat någon dag till hade jag förmodligen inte blitt sjukis ännu en gång...
Dessutom så hade (har) jag mensvärk igår, vilket också betyder att jag har nedsatt imunförsvar...

Ja, förlåt för att det inte är kul att höra om min mensvärk för hundrafemtioelfte gången, men nu är det så att det är tyvärr en ganska stor del av mitt liv. Minst 1/4 för att vara exakt...
Och jag håller faktiskt med er. Jag hade också tyckt att det vore enormt mycket roligare att slippa den..!

Apropå ingenting - på torsdag blir det London för hela slanten. Aspepp!!

Söndag

*Sovit nästan hela dag pga. mensvärk.

*Poddat P3 Institutet med Karin och Jesper.

*Läst bloggar och dränkt mig i te.

*Hittat några bra London-klubbar som förtjänar ett besök eller två.

*Pluggat arbetsmiljö & säkerhet (TRÅKIGT!)

*Gjort listor. Väldigt finiga sådana, som ni kanskekanske får se någon gång.

*Målat naglarna, både fingrarna och tårna.

*Tittat på fina bilder på weheartit.com


~Träna en liten sväng. Det var ett tag sedan så det behövs och så får jag passa på medan tabletten (faktiskt) värker.

~Gå igen arbetsmiljö & säkerhets frågorna igen.

~Titta på An Idiot Abroad 2: The Bucket List.

~Dricka ytterliggare lite mer te, och fnula på vilka tatueringar (piercingar?) jag ska göra först.

~Planera mamsens födelsedag som infallar - hör och häpna - imorgon!

Fars dag

Säger man grattis? Jag vet inte, det är ju hur som helst Fars Dag idag. Skulle ha skickat en trisslott eller en tianlott kanske, de är billigare, på posten meeen det är ju lätt att vara efterklok.
GRATTIS PAPPA PÅ FARS DAG, DU ÄR BÄST!
Mamma, pappa, Teddy på ett fjäll. Och när jag ändå håller på och snor bilder från min syrra så passar jag på:
Hjortronplockand pappa och Lycklig hund.

Även om jag inte är inkluderad så är det fint


Om ni vill kan ni stänga av ljudet och bara titta på bilderna. För de är verkligen förträffligt * fina. Tyvärr är det inte den bästa låten Calvin Harris har gjort..

*jo, det stavas tydligen så, jag googlade!

39,7

Jag feberyrade i natt. Inget konstigt med det, jag gör ofta sådant när jag är sjuk. Fast denna gång var det lite jobbigare än vanligt, för jag hade riktigt svårt att skilja på vad som var febern och vad som var verkligheten. Och det blev inte bättre när jag började titta på skräckfilm mitt i natten (om det ens var natt då).
Jag kände mig bara rädd och förvirrad hela tiden, plus att jag hade riktigt ont i käkarna (för att jag inte hade tuggat tuggummi på hela dagen, jag biter ihop för mycket när jag inte har tuggummi för att jag har vant mig vid att alltid det...). Vilket gjorde mig ännu mer förvirrad för då inbillade jag mig att jag hade blivit överfallen och misshandlad på riktigt.
Det var ingen mysig natt om man säger så, men nu mår jag bättre. Förhoppningsvis så var detta bara 24 timmars grej, då jag faktiskt bara har febergräns nu. Härligt!

Händer inte varje dag

Lördag den 12 November.
Jag kan färgerna på tunnelbanelinjerna i London, ska skriva det i mitt CV. Såndär bra kunskap tror jag.
Det är "världens äldsta mamma" på tv. Jag skulle inte vilja ha en mamma som var 80 när jag är 20. Min mormor är inte ens 80 när jag är 20.

It broadens your perspective


Medan jag väntade igår gick jag till bokhandeln. Jag gick runt där i nästan tjugo minuter, tittade på böckerna, rörde vid dem och smygläste en del. Det fanns så många fina bra och inspirerande böcker. Jag ville ha alla. Det är därför synd att jag har i princip slutat läsa böcker nu för tiden, förutom de man måste läsa i skolan... Men det ska jag se till att det blir en stor ändring på! För jag har nämligen skrivit en boklista och jag ska ha läst alla innan jag tar studenten. Alla 23 stycken. Tur att jag är en fast-reader.

When your in pain bang your head against the wall

Jag har mått ganska dåligt idag, haft ont i huvudet och frusit. Plus att jag sov 12 timmar inatt och fem timmar nu på eftermiddagen.  Ja, du gissade rätt, jag har feber.
Tyck synd om mig tack...

home is whenever I'm with.. *to be continued*

665815-11-1320684947538_large
Jag sitter här och försöker plugga. Går sådär va. Funtar på on jag ska öppna min 400 grams toblerone som jag fick av pappa. Det här är väl första gången på länge det står att en uppgift "should be no longer than 2000 words" och jag inte är på 1500 innan jag svarat på andra frågan. Okej, det var en smärre överdrift men jag känner mig i alla fall väldigt kortfattad ocg fåordig idag. Toblerone kanske får orden att börja rulla, ska nog testa ifall det fungerar.
ses, hörs osv.

Joy ride

Tumblr_lgikz4wzvj1qdt97jo1_500_large
Jag missade 11.11.11 11:11 med en minut. Beskriver lite hur den här dagen är.

AFK

Jag och min bror gav nyss upp ett jubel för 11.11.11 11:11.

det måste vara nått speciellt?

11:11 11/11-11

Den mest orginella rubriken idag kan ju i alla fall inte vara 11.11.11


Lila blomkål


Idag

Hallonen färgade visst av sig.


L.I.F.E.G.O.E.S.O.N

Tumblr_lrdbuv3vzz1qctjcvo1_1280_large
Noah And The Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

Alla ska vi bli läkare

Vi kan kroppen i detalj kan jag lova. Eller nej, hade man pluggat till provet så hade man kunnat det. Jag har väl inte det, riktigt... sådär jättenoga i alla fall.
Varför i all världen ska jag veta allt det där, det är inte som att jag får en reflex å då tänker jag "aha! där var det en icke viljestyrd muskel som fick en signal från ryggmärgen"... eller hur det nu var. Förstår inte funktionen med kunskapen. Aja, kunskap är inte tungt att bära och det är väl tur, för det tar fan så mycket tid att trycka in.
Tumblr_lu9nb1b6431r50hhuo1_1280_large
Godnatt.

you can fall for chains of silver, you can fall for chains of gold, You can fall for pretty strangers and the promises they hold

Bubble--large-msg-129406331882_large
casual school blogging- istället för att göra det du ska.

-99


Någon som kommer ihåg hur man satt där med fjärrkontrollen och låtsades styra. Efter man hade tjatat ihjäl sig på mami för att få ringa in och spela och fått upptaget-ton hundrafemtiotusen gånger. Det var tider det!

Vad ville jag egentligen ha sagt med det, att jag är extremt dålig på att ta in fina saker folk säger till mig? Jo kanske det..

En sak som slog mig idag är att jag förmodligen har sömnproblem, igen. Jag vet att jag hade det ganska ofta för några år sedan, men jag har inte haft det på ett tag. Men med tanke på att jag är trött hela tiden, har svårt att sova, vaknar flera gånger under natten och mår illa ganska ofta, så har de troligtvis kommit tillbaka.
Jag funderade även på att fixa sömntabletter, men när jag nämnde det för mamma tyckte hon inte att det var någon bra idé oc föreslog KTB/avslappningsövningar. Jag passar nog på den, för jag klarar verkligen inte av att lyssna på en skiva med typ delfinljud eller något sådant skitnödigt och jag vill verkligen inte ha någon person som jag måste betala 180kr per besök för att han/hon ska tala om för mig att jag måste skaffa mig sovrutiner, sluta upp med att vistas i min säng när jag inte sover, varva ned, dra ned på koffeinet, trötta ut mig genom träning osv, göra listor, se till att inte äta på kvällen osv. osv.. För allt det där VET jag ju, och dessutom så funkar det inte för mig ändå...

Måste bara skriva tack till Jasmine, jag blev sjukt glad över din fina kommentar♥


Mycket text idag, ber om ursäkt för det.

Nu har jag läst klart the perks of being a wallfolwer. Den var väldigt bra men tog väldigt kort tid att läsa. Vilket kanske är ett plus, kanske är ett minus. Jag hade som sagt inte gråtit ifall boken hade varit 900 sidor och jag kanske hade gråtit ifall boken hade haft ett sorgligt slut, men inte på ett dåligt sätt. Jag tycker om sorgliga slut i böcker men det hade den inte, jag vet inte om det var dåligt eller bra, det liksom bara va. Att läsa boken är typ det bästa som finns för den är aldrig tråkig, men att ha läst klart den är typ det sämsta som finns.
Anyhow, jag tycker väl att man borde läsa boken ifall man är som jag. Okej det lät lite konstigt men jag tror att den kräver ett öppet sinne och ett minimum av förutfattade meningar. (Utan att säga att jag verkligen har det)  Jag vet inte vad boken har för målgrupp egentligen för språket är väldigt simpelt men det är samtidigt en del av grejen eftersom hela boken är "brev" som Charlie, som han heter, skriver anonymt till någon han inte känner.
Jag känner att jag har läst 3 väldigt bra böcker. OBS, jag tycker inte om att läsa, inte om det inte är någonting som är superduper extrembra. Jag har läst (med inbördes ordning):
Watermelon- Marian Keyes
One Day- David Nichols
The perks of being a wallfolwer- Stephen Chbosky
Alla är helt olika, den första är rolig, och Marian Keyes är en Väldigt, med stort V- bra författare.
Den andra, One Day, är på gränsen att man sitter och funtar på vem författaren är och hur han ser ut. Den har ett abrubt slut men över lag är lite mer än Okejbra. Kanske ganska mycket mer än okejbra.
Den sista behöver jag väl inte säga så mycket om, eftersom jag redan har det. Kan man säga, utan att överdriva. Men den var den finaste av alla böcker i högen, kanske för att den inte riktigt tillhör samma genre så det egentligen inte riktigt är gemförbart, men i mitt tycke i alla fall.
Over and out från bokrecensionssförfattaren. Ciao!

Under ground

Jag valde att stå kvar på tunnelbanan ett lite längre tag än vanligt och därmed fortsätta till Skanstull och sedan Södra station, för jag hade ingen lust att stå på perrongen vid Stockholms central i en hel kvart och vänta på tåget och dessutom hade jag slutat en hel timme tidigare och kände för att komma hem så snabbt som möjligt.

Jag lyssnade på Till slut kommer någon att skratta, och inte för att vara så uppenbar men det var det gjorde. Eller nästan gjorde, rättare sagt, för jag såg till att hålla mig. Man vill ju inte verka suspekt!
Vid slussen kliver det på tre man i 50-års åldern, varav den ena råkar stöta till mig när han går förbi. Jag reagerade såklart med irritation, då han kunde gått och väl kommit in i vagen utan att nudda vid mig överhuvudtaget för tunnelbanan hade inte ens satts i rullning än. Så för att få utlopp för min irritation tänkte jag vända mig om och ge honom en oerhört ond blick. Men när jag väl vände mig om såg jag att mannen som nyss puttat till mig är helt rödmosig i ansiktet, svajar lite lätt och håller ett krampaktigt tag kring en bunt tidningar. Tidningsrubriken lyder: "Situation Stockholm". Han var uppenbart berusad, och efter en liten stunds iaktagelse märker jag även att hans två kompisar är extremt berusade de med.
Min första tanke var: Herregud hur kan man vara så oansvarig att man dricker sig dyngrak och sedan går ut för att sälja Situation Stockholm. De kommer ju inte få några tidningar sålda! Vem orkar känna medkänsla med dem när de ändå bara förstör för sig själva och förmodligen super bort alla pengar de tjänar, istället för att lägga dem på mat, en natt i en varm säng, eller varför inte lite varma kläder nu när det närmar sig vinter. Jag blir lite smått irriterad på dem för att de gör sådär, för det ger ju alla de som påstår att hemlösa bör skylla sig själva för att de ändå bara använder pengarna till alkohol och droger. Därför återgår jag till att lyssna på tknas och läsa lite mail istället, för att slippa all denna besvikelse och irritation.
När dörrarna öppnas vid nästa hållplats, som är medborgarplatsen, går hans två kompisar fram till dem och är på väg att kliva ut. Medan de väntar på att de framför ska gå av fortsätter de att prata med han som puttade till mig och just innan de kliver av säger mannen: "Jo men det är okej, så länge man håller sig borta från opiater så är det okej!"

Jag blev så oerhört tagen av denna mening. Den säger så himla mycket. Man förstår att de är väl medvetna om att de gör fel när de tar till spriten, speciellt på jobbet, men att de mår så fördjävligt att det tyvärr är det ända som kan hålla dem någorlunda flytande. Och trots detta faktum har de inte skärmat av sig så totalt från verkligheten så att de valt att gå ner sig i ett så destruktivt missbruk, som opiatmissburket faktiskt är, för att fly verkligheten.
Det gör mig glad och stot. Jag känner att det faktiskt finns hopp för männskligheten, för om en gravt alkoholiserad, hemlös man i femtioårsåldern kan se till att hålla sig borta från de onskefulla opiaterna trots sin misär så kan resten av oss också se till att sluta upp med att beblanda oss med ondska.
Det måste vi göra för att få den här världen att bli bra. För alla.

Amanda Bengtsson Jallow

I don't know, I really don't know.

Som jag har skrivit här förut, minst två gånger, så läser jag The perks of being a wallflower. I don't know. Den boken är bara 232 sidor lång och jättelättläst. To be completely honest så skulle jag inte bli ledsen om den helt plötsligt blev 4 gånger längre. Jag blir alltid ledsen när jag kommer till slutet av en bok. När man är mitt inne i den blir det som en extern värld man kan välja att spendera tid i, om ni förstår. Men när boken är slut så försvinner den, den tar liksom slut. Jag vet inte verför jag blev på det här humöret just nu, såhär, jag vet inte, fiolsofisk och djup. Det jag vill säga är bara att jag inte vet vad jag ska ta mig yill när boken tar slut. Även om jag började läsa den igår och den antagligen är utläst idag så... ah jag vet inte hur jag sak avsluta den meningen riktigt. But then again så är boken inte slut än så det finns en chans att jag ändrar min uppfattning totalt. Jag återkommer så får jag se om jag tvingar alla i min omgivning att läsa den eller om jag ratar den totalt. Det är slutet som avgör ifall författaren är en pajas som inte kunde få ett annat jobb eller inte. Återkommer som sagt.

Bed bugs

Fräscht gäng kommer hem från österrike och tar med sig... *trummvirlvel*... Vägglöss!!!
Fyyyy fan. Stället vi bodde på var så dåligt så ifall jag äns skulle försöka skriva all skit vi varit med om hade jag blivit tvungen att skriva en halv roman. Innan vi visste att vi hade vägglöss med oss var vi liksom helt bedrövade och skitirreterade på det jävla skitstället. Och nu det här. SKABB. Om vi hade bott där vi skulle bo från början hade det här aldrig hänt. Tack för det. Antcimex kommer på torsdag och ska ha ett möte med oss.
Tumblr_lmsswcook21qhw874o1_500_large

Alone I breakSince you are older, I think you know what kind of brownie it was

När jag läser böcker så kan jag inte hjälpa att tänka på den som satt och skrev boken. Egentligen skulle jag villja att böckerna bara hade anonyma författare. Värst av allt är det när man vet hur författaren ser ut, det förstör hela grejen. Att jag kan se framför mig hur författaren har suttit och skrivit på en dator. Jag vill tro att det jag läser faktiskt har någon substans och inte bara är ett verk av en vanlig dödlig. Ah jag vet inte, skitsamma. Jag läser i alla fall bland det finaste just nu: the perks of being a wallflower
Jag har inte kommit så långt och det är alltid så när jag är mitt i en bok att jag knuffas mellan "det här är by far den bästa bok jag läst, någonsin!" och "fyfan vad det här suger." Just nu är jag glad över att jag inte har en aning om vem Stephen Chobsky är för när en bok är bra så ska det liksom inte märkas att det är en lika mänsklig människa som en själv som har skrivit boken.
Jag är i Åsarna igen, kallt och blött var det här.
Tumblr_lmsjnblnbf1qgrb36o1_500_large

Ibland blir det rätt ändå

L: Ska vi ses imorgon eller?
A: Hm... jag vet inte om jag kan, för jag slutar rätt sent och så måste jag städa. För mitt bombnedslag ser ut som ett rum...
L: Hahaahahaha!! Ditt bombnedslag!!
A: Oj haha, nu blev det fel.. Eller rätt?
L: Ja. En Freudiansk felsägning kanske?!

Framtid

Så. Nu har jag jobbat exakt 37 timmar. Härligt.
Välbehövda pengar kan man säga.. Och förhoppsningsvis får jag dem den 25e November.
Det är i alla fall därför jag har varit riktigt off.
Jag har alltså arbetat och pluggat (på jobbet dessutom... på rasten och lunchen dvs. för på arbetstiden jobbar jag faktiskt och är väldigt ambitös!)hela höstlovet, medan andra har supit skallen av sig. Ungefär.
Väldigt moget och ansvarsfullt!
Jag har varit staden och sysselsattit (Ja...) mig genom att leta efter Halloween-outits. Det gick inte helt bra, dels för att det var för mycket efterblivna turister och gamla människor ute och traskade och dels för att jag fick tjock-noja i provhytten. Så tillslut var tvungen att hänga tillbaka allt och gå till Hemköp och köpa russin innan jag begav mig mot gullmars och sjöstaden för en körlektion. Som faktiskt gick väldigt bra, trots mörkret, fast jag måste dock se till att fokusera mer och ta det lugnt och inte steppa på gasen när jag blir stressad över att vara ivägen för andra bilister.

Äh... strunt i det här, jag har snart varit vaken i ett dygn vilket betyder att jag är very tired now och  i morgon beger jag mig in mot staden igen med mor min för att införskaffa en Halloween-kostym.
Haha! Nej, men jag har faktiskt kommit på en braig idé till outfiten. Scary! Plus att jag ska kika lite på ett par fina skor som jag vill ha. Sedan ska jag köpa en fin blomma (?) till mormor ♥♥
Och efter det blir det feszt!


Det finns saker som är viktigare än alla de där små banala tingen man går och ältar i tid och otid.

Kung Hans

hans-olsson.com
Igår blev vi minst sagt överraskade. Vi visste knappt att vi hade möte, jag trodde att det var något allmänt tråkigt de skulle snacka om MEN så kommer vi in och vem står där om inte Hans Olsson aka the lionman. Shit.
Han berättade för oss att vi ska stå på ytterskidan, tack för den Hans. Nej men han berättade massa saker och svarade på en mängd korkade och ännu mer korkade frågor: "har du nån gång varit kissnödig på starten? hihihihi" och så berättade han om sina startritualer. Han måste ta i trä, räkna ner från 300 -8 alltså 300, 292, 284.. osv. titta på åkaren innan, ta på båda knäna med motsatt hand för att han har fått för sig att det aktiverar båda hjärnhalvorna med mera. Himla massa hokuspokus den grabben syssla med innan starten.
Men det hela var väldans fint alltså. Läs hans blogg, han e kul.
Ciao!

FMAFL - Fuck my already fucked life

Hakkuna matata har dunstat från min själ.. nej men for real alltså. Jag är ju totalt dum i huvudet. Jag har tagit med mig fel skidor, istället för SG skidorna har jag med mig Störtloppsskiderna FML.
Värsta jag har varit med om på länge.
Winter_day_by_windofchange16-d4c9yo5_large
Idag hade vi vilodag så vi for en sväng in till Innsbruck. Julpyntat och fint var det fast än det var varmt. Ich habe eine neues mütze gekauft. Ah som ni kanske märker så kan jag inte tyska heller, men jag har i alla fall köpt en ny mössa. Den har en pälsboll och nej jag är inte emot pälsindustrin, visst det är ju tråkigt om folk skjuter utrorningshotade djur för att försörja sin svältande familj osv men annars är det ju samma sak som att käka kött. Är man emot päls kan man lika gärna bli vegetarian. Päls e fränt. Ciao!

RSS 2.0