Kläder efter väder

Jag tänkte först skriva min opinion piece om folk som klagar. Jag försökte förklara min frustration över ämnet till mamma i telefon utan att få några stående ovationer.. mer "varför ska du skriva om det? jag förstår inte vad du menar" så efter lite diskussion och ett antal andra förslag om ämnen, kom jag fram till mitt beslut- dress code.
Ingenting får igång mig så mycket som när man pratar om folk som klär sig illa. (okej- lögn, men ni fattar) Det här låter jätteytligt, I know. Jag menar ju verkligen inte att alla borde klä sig i kashmir, jag menar till exempel att på en arbetsplats som skolan borde inte lärarna gå runt i noppriga fliece-tröjor och smutsiga gymnastikskor. Jag inser också att det finns en hel massa motargument. Alla kanske inte har råd att köpa "fina" kläder, man får klä sig hur man vill, man kan inte sätta sån press på folk med mera, från vems synvinkel ska man bedömma vad som är okej eller inte?. (Det här är varför vi borde ha skoluniform) När folk inte har råd att köpa frukt till sina barn är kanske att klä sig hyfsat lite mycket att begära?
Men jag tycker att på samma sätt som du blir bedömd för hur du pratar, blir du bedömd för hur du ser ut/ hur du klär dig. Det är såklart tråkigt ifall det finns människor som faktiskt inte har råd att köpa kläder, och när man pratar om saker som det här är det lätt att kritikerna får Sverige att låta som ett U-land, de flesta har pengar att köpa kläder för.
Jag känner att i Sverige är det för mycket mellanmjölk överallt. Liksom, "inte kan jag väl ha på mig den där till vardags, folk kommer ju tro att jag ska på fest! Det blir nog bäst om jag sätter på mig min gamla gråa kofta idag igen" varfördå liksom, varför måste man smälta in i jantelagens grådaskiga samhälle? Jag tycker folk ska ta för sig mer, klä sig i någonting som speglar deras personlighet, klä sig på ett sånt sätt att folk får respekt för dig. Fliece-tröjor ger inga vidare tecken på auktoritet eller självrespekt alls.
Och om du inte bryr dig för fem öre om vad du har på dig, tänk på människor runt omkring dig, det kanske ändå inte är så mycket begärt att du tvättar din enda tröja, åtminståne, ett par gånger i månaden.
Det är så äckligt, jag hatar att allting badar i lagom rumstempererad mellanmjölk i det här landet.
Tumblr_lc0cwzamsr1qb7fp5o1_500_large

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0