Skotten i Sarajevo*

Ekonomisk kris, nationalism och rubbad maktbalans i Europa och världen. Några bakomliggande faktorer till Första världskriget.
Känner ni igen er? Förmodligen, ja. Förutsatt att ni råkat höra en nyhetssändning på radion, gått förbi tv:n när aktuellt/nyhetsmorgon varit igång, eller bara smygläst lite i någons tidning på tunnelbanan. Vilket ni troligtvis har gjort. Bra! tycker jag, då är du en samhällsupplyst människa. Jag är mycket glad över det, upplysta människor är väldigt betydande för samhället. Speciellt nu för tiden när vilken dåre som helst kan få sjukt mycket inflytande i diverse saker..
Dessutom måste jag ge dig ännu en eloge, att dela tidningar är ett bra och miljövänligt sätt att inta nyheter - Tillsammans räddar vi världen!
Om ni inte gör det, så borde ni ta er en funderare. För så ser det nämligen ut i dagens samhälle.

Allt detta låter extremt negativt i mångas öron (vilket det givetvis är), men för mig finns det faktiskt en positiv sida med det hela. Jag blir nämligen oerhört inspirerad till att skriva. Åsiktsjournalistik, och annan politisk/samhällsgranskande journalistik, och eftersom detta är det jag mest av allt vill syssla med i framtiden får hur mycket gratisträning som helst.
För min kristikt-granskande-mössa är alltid på, nuförtiden. Så fort jag läser/ser något så börjar det klia till i fingrarna och jag måste snabbt upp med anteckningsblocket (inte ett riktgt anteckningsblock, det var en fin omskrivning för telefonen!) och klottra ner något om det.


*Om du inte förstår rubriken anser jag att du, tyvärr, är historiskt efterbliven därför är jag en riktig mysflicka nu och hänvisar dig till wikipedia-sidan, då jag tar mig friheten att förutsätta att du antingen är för inkompetent eller för lat för att googla. För sådant här tillhör faktiskt allmänbildningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0