iiiiiiiiii

Nämen hejsan. Jag ville bara kika in ett slag för att se hur ni har det. Jag hoppas självklart att ni mår bra och att ni inte dunkar huvudet alldeles för hårt i väggen.

Jag kom hem från Motala (Projektet yttrandefri) igår kväll, efter en trevlig och sjukt inspirerande och lärorik helg med extremt många jätte-engagerade, positiva och energirika människor. Fan vad jag känner att jag vill vara (mer) sån!

Idag har jag jobbelijobbat 10-18.
Det kändes som att tiden gick relativt snabbt vilke är lite märkligt med tanke på hur långsamt jag tyckte att det gick när jag sommarjobbade. Antingen så har jag vant mig, eller så kommer jag ihåg min tidsuppfattning från i sommras fel?! Either way, så kanske denna vecka kommer rulla på relativt snabbt. Vilket känns helt okej.

Jag orkar inte/har inte så mycket att skriva om just nu. Mer än att imorgon på lunchen ska jag verkligen sätta mig ner och läsa om medeltiden och svara på minst en instuderingsfråga till "det stundande" historia-provet.

Moimoi!

Wir sprechen Deutsch, oder nicht.

Hallo meine Freunde und alle, die ich weiß es nicht!
haben wir die verrückte wunderbare hier im Stubai! Die Sonne ist wie die Ordnung und das klingt wie eine Postkarte scheint, aber die Tatsache ist, genau so, wie Sie sich vorstellen Sie eine Postkarte aus den Alpen. Sonne, Sonne, Sonne! hoffe, Sie haben die schöne nach Hause zu, wie auch so schön wie es möglich ist, haben es in Schweden rot!
Hallo meine Freunde und alle, was ich nicht weiß!
wir haben es verrückte wunderbare hier im Stubai! Die Sonne ist wie die Ordnung und das klingt wie eine Postkarte scheint, aber die Tatsache ist, genau so, wie Sie sich vorstellen Sie eine Postkarte aus den Alpen. Sonne, Sonne, Sonne! hoffe, Sie haben ein schönes zuHause, wie auch so schön wie es möglich ist, haben es in Schweden rot!

Vi flyr söderut

Auf wiedersehen Schweden, Hello Austria! Imorgon åker vi igen.
Härliga tider.

what I've lost is what I'm missing

Jag sitter här och lyssnar på Kanye West och det äger. Jag har en sånhär "tagga på livet"-lista på spotify och där finns han bland andra.
Det är så jäkla läskigt, ibland när jag har min mobil på ett annat ställe än där jag befinner mig för tillfället, som nu: jag sitter i köket vid datorn och min mobil ligger (låg) i min jackficka i hallen. Plötsligt för jag ett infall och MÅSTE gå och hämta moblien och då är det någon som har ringt för en minut sen, jämt 1 minut. Som att jag kände på mig att nån hade ringt. weird. Anyhow jag vet inte om jag har någonting att säga egentligen.
Snart ska vi åka till farfar, han fyller 76 år tror jag.
jag vet inte, det var bara fint matchat, eller nått.

First Of The Year


Grym dj. Grym låt. Grym video. Grym liten tjej!

It's in my soul, it's what I need

Tumblr_lp9p51s3zv1qd8d5ho1_500_large
Grattis Amanda på namnsdagen.
Idag har varit en skitdag. Jag vet inte riktigt varför, den senaste tiden har allt varit jättebra liksom men idag sket sig allting. Tänk er själva; vara stressad över en massa saker, ha blodsockret i botten, skittrött och så kommer 3 dåliga besked på exakt samma gång. Jag var så arg och frustrerad att jag nu i efterhand är förvånad över att jag höll mig i skinnet och inte började skrika rakt ut.
Look on the bright side. Hakkunamatata.
Inget smittar så bra som dåligt humör.
Godnatt vänner och alla jag inte känner.

Älskvärd

Idag var det tydligen min namnsdag, Amanda. '
Eftersom min mamma kan vara riktigt gullig ibland så fick jag fakiskt lite presenter, (Ja, som en småunge, jag vet!), riktigt braiga sådana dessutom. Ibland kan hon mammsen!
Tre fina nagellack och ett läppglans.
En väldig bra mascara, så nu kan jag äntligen börja använda mascara igen(!).
En svinbra eyeliner-penna, jag älskar verkligen sådana för de är så mycket bättre och hållbarare än kajal och mycket lättare att måla på fint än en vanlig eyeliner.

Jag är jätteglad som ni kanske märker, hade inte förvätat mig något speciellt alls.

Och så har vi ätit bullar och blåbärspaj, eller jag åt inte bullar men pajen slank ner eftersom jag hade bakat den på ett nyttigt vis. Påvägmotettnyttigareliv#

Kicks.se

Vi pratar absolut inte om det du nu tänker på!


Till månen och tillbaks, runt Kina!

Eftermiddagen/kvällen har tillbringats med toppensällskap. Med Felicia närmare bestämt. Vi fikade, promenerade, snackade skit och skrattade. Trevligt värre var det!
Imorgon tänker jag sova läääääänge, sedan ska jag söka lite jobb och fixa till mitt hår för det ser ut som... smurf.
På torsdag har jag körlektion och naturkunskap och på fredag blir det tågfärd till Motala och åsiktsjournalistiks-skrivar-kursen (yes, ETT ord!). Jag kommer hem på söndag kväll, och då är lov och lov innebär jobb. För mig i alla fall. I'm a hard working woman osv...
Så people, nu har ni lite koll på mig framöver.
Fritt fram att stalka mig, med andra ord.
Jag ska försöka hinna köpa ett nytt par hörlurar (för min högra lur har självdött, typ).
Fast stalka mig helst inte, sådant är läskigt, riktigt läskigt. Speciellt nu när det är höst och det blir mörkt ute så tidigt på kvällarna. Och jag är lite mörkrädd (och med lite menar jag inte!).
Tack för mig.

/Amanda

karriär dåra.

Om man googlar på: vilket jobb tjänar man bäst på?!
får man svaret: värdepappersmäklare
Om man senare googlar på: vad är värdepappersmäklare
kommer första förslaget upp: flashback
Där är det någon som skriver: vad fan är "värdepappersmäklare" och hur blir jag en sån?!
Det är alltså någon som gjort precis som jag- googlat, fått svar och ändrat sin framtidsvision.
Jag ska bli värdepappersmäklare.

En stjärna som lyst med sin frånvaro


Såhär var det verkligen idag. Vi tittade på en helt ovärd film på historian. Jag förstår inte ens varför. Den handlade om några munkar på medeltiden, sedan dog folk helt random på olika sätt på grund av en grekisk bok, och så var det en kille (munk han med) som hade sex en gång med någon bondtjej och sedan var han helt besatt av henne.. Riktigt tråkig och äcklig var den. Just det, det slutade med att nästan alla dog i en brand.
Förlåt för att jag precis avslöjade slutet.

Jag ska se till att tattuera mig så snart som möjligt också, tänkte höra med en tatuerare imorgon och förhoppningsvis boka tid osv. Jag är sjukt taggad nu! Det kommer bli bra tror jag. Riktigt bra!

Ich bin:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Söndag igen

Om jag ska vara helt ärlig så ser inte jag siffrorna på tvn när jag sitter och tittar på skidåkning. Inte för att jag ser dåligt på lång håll, det gör jag inte, utan för att min tv är så galet liten.
Den här dagen ska jag spendera genom att läsa klart one day, dricka te, tvätta och städa. Bra söndag liksom.
Smsade just mamma och bad henne köpa mig en bok också, the perks of being a wallflower. Ah, som det kan gå.
Jag undrar hur många hundra år det kommer ta för min onepiece, som jag just tvättade, för att torka. Gissar på ca 5.

Lita aldrig på en kines

Idag har vi varit i Östersund och representerat skolan. Gick väl sådär halvbra. Efter det kollade vi på kanske världens sämsta film på bio, minns inte vad den hette men alla kallar den "virus".
När vi skulle äta lunch som skolan betala så blev vi lurade av kinesen på Eastern. Det blev tre luncher för nästan fem hundra. och det kvittot ska vi lämna till rektorn.
hoppas alla haft en väldigt trevlig dag.
kommer bli rätt många tekopps-bilder framöver, så ni är berädda.
Guten Nacht.

Fuck you very, very much

Ibland har jag jättesvårt att säga nej.

Köp en hamn eller Köpenhamn, nobody knows!

Jag och Maja hjälptes åt att översätta en artikel på camebridgen, när vi inte pratade om droger, alkohol och Danmark. Vi rockade!

image description
Nu blir det smuggel och youtube ett tag, sedan ser vi vad som händer. Okej, bra!?
Harebrahej!!

Sweet and Low

photo session med tekoppen.

korkade är dom allihopa

Det är ju helt fantastiskt att det går att få G/VG på ett prov i naturkunskapB genom att bara hitta på en jäkla massa skit. Typ:
"Jag vet inte om det finns något annat däggdjur som har lika bra som vi, finns det säkert. Kanske sådana här djur med bra kondis, typ Leoparder eller vad vet jag."
och:
"Visst kan det kanske kan vara så att örnar/elefanter/valar (eller nått, även om jag tror mig minnas att fåglar inte alls hade så bra?) har ett jätteavancerat hjärta, men de har ändå ingen hjärna..."
och så skriver han "jag har en känsla av att du kan mer". ahahahah vilket skämt! jag kan inte en jota for your information. Men jag får ju nu fick chansen att göra om provet hemma, eftersom jag tydligen visste så mycket mer, så då kan jag ju faktiskt ta tillfället i akt och skriva någonting vettigt.
Have a nice evening.

Motor vehicle


Jag ska ut på en liten resa nästa helg. Till Motala närmare bestämt.
Vad ska jag hitta på där undrar ni såklart...

Remember people: you may not be plastic, but you are fantastic.

Tumblr_ltbskji16i1qjpr5yo1_500_large
Tumblr_ltbl6xif671r4fshpo1_500_large
-26_large

2011-10-19

Kom just på att SHIT vi åker tillbaka till Österrike redan nästa fredag. Galet, galet bra.

Essay#

Jag hade prov i arbetsmiljö och säkerhet i dag och jag var galet jävla bra. Tills jag kom till sista pappret, det handlade om arbetsmiljölagen och jag kunde ingenting för jag hade inte pluggat på det, för jag visste inte om att vi hade det också. Jag blev inte ens sur när jag upptäckte det här, för jag var så glad att jag hade lyckats lära mig hela provet på en dag. Men jag kommer säkert få ig och måste tyvärr göra omprov, fast då förhoppningsvis bara på den delen jag inte besvarade. Inte hela världen faktiskt.

Jag är och kan ofta vara extremt självdestruktiv, men den senaste tiden har jag försökt hitta saker som får mig att må bra trots humörsvängningar, trötthet och sådant. Det fungerar faktiskt ganska bra. Jag försöker att tänka positivt och om det inte hjälper (vilket det ofta inte gör, tyvärr), så ser jag till att tvinga mig själv till att se till helheten. "The bigger picture." Det är viktigt. Och när man slutar fokusera på allt det där som man tycker är fel, fult, eller dåligt med sig själv och inser att det finns så många saker i världen som är så mycket hemskare, alternativt inser att man faktiskt är allt det där dåliga plus lite mer och ändå vet att man är bra trots det, så mår man så mycket bättre. 

Jag råkade ut för en väldigt jobbig sak idag när jag stod på Stockholms Central och väntade på tåget. Det kom fram en man till mig, typ 40 år och frågade hur man åkte till Älvsjö. Jag svarade trevligt att man kunde ta vilket tåg som helst på den plattformen som vi stog på, han sa tack, jag stoppade in hörluren i örat igen och fortsatte spela på min telefon, och allt var frid och fröjd. Tills jag märkte att han vägrade gå ifrån mig. Han stog och iaktog mig, det kändes riktigt äckligt så jag gick iväg lite. Då följer han efter och petar på mig, jag tar ur hörluren, och frågar om jag är på väg till jobbet. Jag svarar nej, jag har varit i skolan och stoppar snabbt in hörluren igen. Då börjar han prata med mig igen fast jag har hörluren i, jag märker att han vägrar sluta och tar ur hörluren igen. Då börjar han snacka om att jag är en otrevlig liten fitta (okej han använde inte just det ordet, men i stort sätt) som vägrar ha en artig konversation med honom. Jag svarade att det inte alls var så, utan att jag ville vara ifred bara, men han fortsatte.
I det här ögonblicket ringde mamma mig och det är jag väldigt tacksam för, för jag var så himla förbannad.
Vem gör så? Jag var hjälpsam och trevlig och han tycker att han har rätt att tjafsa med mig bara för att jag inte har lust att fortsätta prata med honom.* Bara för att han tycker att det är roligt att ragga upp småbrudar så betyder inte det att jag uppskattar när 40-åringar stöter på mig. Gaah! Jag blir nästan arg bara jag tänker på det...

Jag insåg att det ser väldigt självcentrerat ut när jag har börjat varje stycke med ordet jag. Och där var det tre jag till. Jagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjagjag.

Tur att jag nu har annat att göra, jag ska nämligen ta en liten promenix med Lucas, han behövde tydligen prata (sen när blev jag allas psykolog, det brukade vara tvärtom ju?!). Me först ska jag äta äpple, dricka kaffe och äta en knäckemacka med kokt ägg (och absolut ingen äcklig kalles!). Hälsosamt värre!


*Jag kan även tillägga att jag stog spelandes på min telefon, med luvan uppe och hörlurarna i, man såg klart och tydlig att jag inte var på ett socialt humör.

*

Jag tänkte på en sak.
De vackraste människorna är de med riktigt fina personligheter.
När underbara personer ler och skrattar blir de om möjligt ännu finare.

Varför lyckas man aldrig övertyga sig själv om det på riktigt?
Det om något hade varit himla fint.
Under tiden får man istället glädja sig åt alla vackra, fina och underbara människor i sin närhet.

Don't tell me I want to guess

Jag har sovit ungefär tio timmar de senaste 2 ½ dygnen... och jag har fruktansvärd mensvärk.
Jag hatarhatarhatar att vara tjej. Det är det värsta med att vara tjej. Jag kan ta sexism och nedvärdering any day bara jag slapp den här förbannade värken. Nu måste jag tyvärr ta allt. Tolka det inte bokstavligt! Mvh Amanda.
Jag blir helt förlamad, uppsvullen, illamåeende och yr. Och så blir jag riktigt deppig och tycker att allt är sämst. Den här gången blev dessutom ännu värre (trodde knappt att det var möjligt).
Inte nog med värk och humördipp, jag kan inte sova heller. Jag somnar inte förrän jag är så trött att jag nästan däckar och jag vaknar jättemånga gånger under natten så att det känns som att jag sovit ca. en timme när det är dags att gå upp.

Jag är en riktig downer känner jag. Inte roligt.

Därför sysselsätter jag mig med att smsa med en väldigt fin person. Det är som tur en sak som hjälper när allt annat är det dåligt. Jag vill vara glad. Jag är en glad person. Egentligen.http://weheartit.com/AmandaBJ

Österrike

Glad Linda.
Galet matchad Johanna.
fem av fem toasters.

Fin bild, fin låt

Adele – Someone Like You

2011-10-18

Finns det något bättre än choklad i lila förpackning? svar nej.
Igår när jag stod och skulle skära lök slant jag med kniven på lökskalet och högg av mig två fingrar. Okej, nej inte riktigt, men nästan. Det är inte första gången det händer.
Jag är tillbaka i Sverige, hemma i Stockholm, i soffan, framför efter tio med Malou.
Tumblr_lt7i3xi2n31qgujfno1_500_large

In that case, I will be your first

Jag har kört fast lite på Historia hemtentan. Därför sitter jag nu och dricker kaffe halv tolv på kvällen. Eh, ja alltså jag planerar att vara på allerten (som tydligen inte stavas med ä?!) hela natten för att verkligen klara av den andra delen av hemtentan. En sak som förvånade mig enormt angående tentan var att frågan jag trodde skulle vara svår var lätt och tvärt om, dvs den "lätta" frågan var inte det minsta lätt. Imorgon lär jag vara trött dock, men jag får väl ta till koffeinet då också. Så ska det väl vara när man pluggar?!
Jag börjar mer och mer förstå dem (han) som blir kaffesugna mitt i natten, även om jag så sent som förra helgen påstod att det var konstigt.
Fast konstigt bra då och inte konstigt konstigt!

Jag liknar tydligen väldigt många, och så är jag söt och har ett babyface, har fint hår luktar gott, och är riktigt på riktigt snygg. "Oj.. Tack!" är mitt svar på allt, förutom det där första.

It makes you think


Ett ordnat yttre och ett kaosartat inre

Nu har jag haft en riktigt rolig helg, vilket betyder att det har blivit dags att ta i tag med allt det tråkiga och jobbiga på riktigt. Jag har redan mejlat in mitt cover letter och bett Peter boka in två till körlektioner efter London-resan*, i början av December dvs. läskigt att det kommer vara snöigt och isigt då men det är nog helt okej och förhoppningsvis så kör jag förmodligen på motorvägar och sådant.
Jag ska skriva klart mina uppsattser och styra upp mitt liv lite. Jag tänker  bli en superplanerare och har nämligen införskaffat en kalender som ska strukturera mitt liv osv. Eftersom jag själv inte är så bra på det. Ärligt talat så är jag kass på det, jag klarar inte av att planera, bestämma eller välja och jag kan inte ta uti med någonting förän det är absolut akut. Dessutom ska jag satsa på att sluta vara tidsoptimistisk hela tiden, och därmed sluta stressa upp mig. Det kommer göra mig mycket lugnare och mycket mindre kaosartad. En ny sund livsstil helt enkelt.
Eller så fungerar det i några veckor, tills kaoset tar över..

*Jag pratade jättelänge med en kille på Ace i fredags om London och han gav mig väldigt många roliga tips, några som vi kanske inte borde testa dock, men det känns helt jäkla bra att vi ska dit och att det bara är drygt 4 ½ veckor kvar.
T A G G A D  T J E J ! !

Danke Schön

Jag skulle kunna skriva ännu ett inlägg om hur jävla
u n d e r b a r t
det är här i Österrike. Because it is. Men jag tänker inte göra er så avundsjuka att ni kanske väljer att hoppa från balkongen (det skulle jag gjort ifall jag var ni) jag tänker istället skriva ett inlägg om sådana där saker jag brukar skriva om.
1. Russin och mandlar är den bästa kombon.
2. lionheart.tumblr.com
3. Österrikisk radio är bra.
4. Man behöver inte ha ketschup på Spaghetti mit Bolognese.
5. Ett versmått är ett rytmiskt mönster av betonade och obetonade stavelser i poesi.
6. Lyssna på Uncle Jonny av the Killers och spola fram till 3:15.
7. Avocado är en frukt.
8. På bilden nedan är det molnigare än vad det var idag.
AUF WIEDERSEHEN

Above the clouds

Ni anar inte hur bra vi har det här. Och det är ju i och för sig tur för er. För mellan edelsteinwasser till frukost och fem-rätters med silverbestick till middag så är vi uppe över molnen och åker skidor.
Det är sant. Hur bra de än låter.
Auf Wiedersehen!

Mystiska gorillor

Bara några ord innan jag avstänger datorn och tvingar mig själv att sova.

Jag hatar alla som klagar på sina jobb, och att de tar upp för mycket tid, på facebook. Du kan sluta om det är så jobbigt, och om du inte vill det klaga inte!

Min hals börjar bli sämre igen. Yippie!!

Jag tittade mig i spegeln nyss och fick en chock för att jag var helt vit runt munnen, hade glömt att jag hade lotion där. Jag ser ut som en inverterad clown typ. Mycket vackert.

Det är alltid så himla himla svårt att somna när man måste. Och det blir såklart inte lättare för att man sysselsätter sig med både dator och musik. Just saying...

Nästa vecka måste jag gå till skolan varje dag. Sämst! Tur att jag har varit ledig två dagar och det är helg imorgon annars hade jag gått sönder lite. Inte för att jag inte måste skriva en och en halv upsatts i helgen eller imorgon. Eller innan måndag.

Det gnistrar på marken

Jag är säkert sist på bollen som det så fint heter, men ändå.
Det är bra.
Påminner så mycket om Ace.
Förjävla bra klubb det där.
Bästa musiken!
Jag blir alltid så glad och sprallig. Härlig känsla. Minst sagt.


Trams

Halloj på er gott folk!
Jag har inte så mycket att raportera, jag har bara haft två lektioner den här veckan, har min tredje (och sista) imorgon. Alltså har jag i princip bara chillat runt hemma igår och idag, pluggat och lite sådant tråkigt. Sovit och tagit lite promenader (ja jag förstår att detta är ointressant, jag skrev ju om det i förra inlägget också...). Jag har inte sysslat med så mycket med andra ord. Ändå så går tiden så himla himla snabbt, jag hade typ 100000 saker (läs: plugg) jag hade tänkt göra idag men jag har typ inte gjort ett dugg. Bara lite här och lite där. Så nu måste jag både duscha/tvätta håret och skriva ett Cover letter (Googla om du inte fattar! Jag är inte ditt privata wikipedia!!) till engelskan imorgon innan jag däckar. Fancy..

Jo just det, jag uppdaterade min Iphone, så nu har jag iOS 5. Det tog bara en evighet att göra. En dum grej var bara att jag lyckades fiffla bort alla appar.

Puss.

Konstigt konstig eller konstigt braJag har varit duktig, knasig, snäll, konstig, och rolig.
Testat nya sminkningar och lyssnat på elekronisk musik.
Promenerat i regnet med en fin vän och tuggat minttuggummi.
Läst och irriterat mig på engelskaboken.
Tittat på the big bang theory och druckit kaffe.
Cyklat i 45 minuter och sovit till tolv.

Det var lite om min dag, den var trevlig. Hoppas ni också har haft det fint!

Hallå!

Igår slog jag på tv:n en stund, typ första gången på år och dar som jag tittar på tv i mitt rum (om man bortser från datorn, såklart).Först tittade jag lite på Landet brunsås, som faktiskt var rätt så tråkigt denna gång tyvärr. Sedan zappade jag lite, extremt lite då jag har typ 5-10 kanaler på min egen tv. Jag stannade på 6:an och där visade det sig vara Outsorced, så jag tittade. Jag har bara sett serien någon gång tidigare och aldrig ett helt avsnitt, men jag måste säga att den är faktiskt riktigt bra! Både underhållande och smart humor.
Tummen upp!

Allt beror förmodligen på för lite sömn

Jag har sovit tre timmar i natt..

Imorse tog det hundrafemtioelva år för mig att fixa mig, tills jag drack en kopp kaffe. Då gick det fort..

Jag jobbade mycket och koncentrerat på grafen, trots det så känns det som att jag inte kom någon vart..

Maja och Sophia är två av de roligaste brudarna jag någonsin träffat. Guld!

På centralen såg jag ett gäng gubbar klädda i orangea t-shirts och träskor. Holländare ofc..

Jag slumrar till på tåget, "vaknar" och tittar upp, ser en femton-årig kille råstirra på mig..

Lyssnar lite mer på Far och Son - Ciggdansen, tänker att skånska låter väldigt snyggt ibland.

Lägger mig på sängen med dator på magen, har huvudvärk så släcker ner skärmen till max...

Sver i någo timme...

Vaknar av att jag gråter, förstår inte riktigt varför...

Ligger raklång in mot väggen och stirrar ut i tomma intet ett tag...

Blir irriterad på mig själv och sträcker mig efter telefonen för att lyssna på senaste TSKNAS istället.

Upptäcker att jag är ganska hungrig, frågar mamma vad jag ska äta, hon har ingen aning, jag blir irriterad. Vi bråkar lite. Det hela slutar med att jag äter gröt...

Loggar in på Facebook och läser folks statusuppdateringar, tänker att de flesta verkar var ledsna/må dåligt och blir ännu mer deppig...

Tänker att det finns ganska många som antagligen mår mycket sämre än alla de där gnällspikarna på Facebook...

Bestämmer mig för att skippa träningen för 3:e dagen i rad och försöker fokusera på att känna mig glad.

Har dock fortfarande huvudvärk...

River av en vacker dröm

Jag har hatat en hel del på skolan, plugg osv., den senaste tiden, på historia framförallt.
Men idag så kände jag att det faktiskt var rätt roligt på historia lektionen, och nu sitter ni såklart där på era kramgosiga arslen och undrar vad har fått henne att att byta åsikt så tvärt - Går hon på något? Var det bra? Kan hon i så fall rekomendare det till mig som sitter här och köttar bloggar mitt i natten för att jag är helt ensam och inte orkar gråtrunka* längre? Svaret är tyvärr nej på alla dessa frågor, jag ber om ursäkt för jag önskar också att jag kunde komma med ett så crazy svar.
Det är faktiskt så att jag har sett till att läsa igenom papperna och ppt:en och svara utförligt på de tillhörande frågorna frågorna. Med andra ord, jag har pluggat. Jag kan rekomendera det (även om droger säkert hade varit en roligare rekomendation?). Jag kan också nämna att det var Elin som fick mig att inse att jag måste, så hon ska ha lite creds. För när man vet vad man pratar om och är, i alla fall lite, insatt i ämnet så blir även det snarkigaste ämnet lite småkul.

*Kanske pågrund av skavsår, eller utmattning. Vad vet jag? Det är ju du som bestämmer! Du får t.o.m. sätta in ett annat verb här om du känner för det. Även om vi alla vet att det faktiskt är detta du sysslar med. Okej? Bra.

Bästastestoresyster#


Synd att det inte är minusgrader just nu.

Ljuger gör dom ju allihop

Tumblr_lqe421ysf31qe6t13o1_500_large
Jag är rätt stel i nacken måste jag erkänna. Amandas "extrasäng"/fåtölj var inte världens bekvämaste sängplats. 33,3 cm, som någon random snubbe räknade ut (fast nu kom jag ju på att det är fel, 30 blir det ju), räcker i alla fall inte att sova på. Eller.. ja.
Jag är alldeles för bra på att stalka folk. För bra för mitt eget bästa känner jag, vissa saker vill man liksom bara inte veta. I know your real name, BITCH. Eeh nej, nu är det såhär va: jag hade hellre inte vetat det, men det är ju så svårt att låta bli. kyrkogårdsincidenten blev överträffad, med råge. Vi som inte skulle spåra.
Förutom TOTALT random påträffning av folk igår, så har jag inget mer att tillägga om just den dagen.
Idag har vi varit en sväng på lännasport, ätit soppa och letat sönder efter passhelvetet.
Nu har jag hittat mitt pass, ställt klockan på tjugo över fem- imorgon bär det av till Öserrike.
Hare fint och så får vi se när vi hörs nästa gång.

Inte utomlands, inte alls

image description

Jag har sovit bort hela dagen, och jag som hade tänkt plugga en del. Bra där... Nej men jag ska ta tag i det absolut sista jag måste göra som jag inte fick ihop igår. Jag har inte duschat än, jag har kvar gårdagens smink. Det är vid sånna här lägen folk brukar skriva "jag mår som jag förtjänar" osv. Fast det tycker jag inte att jag gör, jag är bara galet trött, annars mår jag bra. Eller i och för sig så är det väl så här jag förtjänar att må. Jag säger tack!
Det är mycket konstigt att grannen bestämde sig för att börja borra klockan tio i åtta på en söndagskväll. De kanske bara fick ett infall och började hänga upp tavlor? Vad vet jag. Bra val! Så ska jag också göra nästa söndag, tack för tips!

8/10

Jag säger bara H E R R E G U D !!
Vi sa att vi skulle ta det lugnare igår. För att inte avslöja allt för mycket så kan jag säga att så blev det inte riktigt...
Det är därför jag nu är vaken 11.11 när jag egentligen borde sovasovasovasova.
Jag känner mig toksliten.
Imorgon är det skola också.
Tack för mig!

Time To Pretend

Just nu sitter jag och Amanda vid Amandas köksbord. Amanda äter, sånt där som ibland är nödvändigt. Jag dricker äckligaste cidern jag någonsin smakat, den smakar typ blad. Vinet smakar vin liksom och blir inte bättre utblandat med Smirnoff Ice, snarare sämre.
Hur gammal är Anna Book? dagens fråga.
Hon är född 1970 den 10de September, säger Wikipedia. Allt som står på Wikipedia är ju sant, allmänt kännt, så så är det ju. 41 bast, ganska precis. Grattis Anna!.. i efterskott.


I väntan på

23492_385679846037_355725101037_5094564_4087411_n_large
jag är stressad.

Facebook - källan till visdom"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best."
- Marilyn Monroe

Godmorgon!

Jag har drömt jättemycket i natt, jag hatar sådana nätter för man känner sig tok-stressad och inte ett dugg utvilad när man vaknar. Var nästan tröttare när jag vaknade än när jag somnade. Plus att jag hade svinont i halsen. Vilket gjorde mig irriterad för jag vill inte ligga i sängen och må dåligt i stället för att göra saker som bara artonåringar får, även denna helg. Men som tur är försvann värken när jag svalde mina fina Naproxen. So now I'm well happy!
Därför ska jag sätta igång med plugg nu och om ett tag (när jag lessnar på högkulturerna) ska jag ta en dusch och bleka håret.

Pusspuss!

I got soul, but I'm not a soldier

Tomleishman_travelplansstayinin_large
Pappa sa: det kommer nog inte regna, bara lite kanske men det tvivlar jag på. Det öste ner, hela dagen.
Idag har jag varit i hufvudstaden med min kära vän Amanda. Jag har stoppat in min förmögenhet på banken, letat efter saker som inte finns och varit på väg att köpa saker jag inte alls behöver.
Imorgon ska vi in till hufvudstaden igen och göra saker som bara artonplussare får. Vi, eller rättare sagt jag, ska inte hamna på en kyrkogård och jag ska inte heller göra av med för mycket pengar. Jag sa att jag sa det till min far, att jag inte skulle göra av med så mycket pengar, då skrattade han och sa att han hade "varit med förr". Men det är sant, jag ska göra av med så lite pengar jag kan. Återkommer med info på söndag, ifall jag tömt mitt konto eller ej.
Idag är en bra dag för idag är det Idol- och Tacofredag. Det är också en bra dag för att jag har städat och puggat.
Pulggat skriver jag som att det är någonting jag är klar med- det är jag inte. Det är en ständig process och jag och Amanda ska bli proffessorer. Eller doktorer. Eller någonting annat som är extremt ballt bara.
Vi höres.

Regn, glasögon och skoskav

304068_183059381771212_178964372180713_375684_133516133_n_large
Jag vill också skaffa twitter men jag har ingen smart telefon och det är LAME att twittra från datorn så nej.

Google translate

Sammanträdanden = Same tree spirit

Impressive
AmandaBJ

Ville bara förmedla att jag har blivit med hjärta så om vill kan ni ju kika in då och då. Ni kan i alla fall läsa min fina och superironiska bio.*Jag har köpt en engelskabok som jag ska läsa och skriva/översätta 30 ord till cambridgen på fredag.
Imorgon ska jag plugga och träna innan jag åker till skolan runt ett.
Jag funderar starkt på att skaffa twitter trots att mitt namn inte finns...

Och förlåt för att jag har samma visningsbild överallt, det är den enda jag har på mig själv (som är fin) på min dator då jag raderade hårddisken för ett litet tag sedan.

Kulskojhörru!

Jag var gullig och svarade ja igår när mamma frågade mig om jag kunde ta tvättsugan imorgon (idag alltså). Det straffade sig på direkten. Hissen bestämde sig nämligen för att sluta fungera precis innan tvättiden var (är). Okej jag ska egentligen inte klaga för trasig hiss betyder att man får ta trapporna istället, alltså lite påtvingad vardagsmotion vilket i och för sig aldrig är fel men nu är det så här att jag redan har tränat idag och jag ville absolut inte röra på mig mer(!).
Nej, men ärligt talat så blir jag så himla himla trött på den där hissen, den bara krånglar och går sönder hela tiden. Tanten (Jag kanske borde skriva kvinnan för artighetens skull, hon var jämngammal med min mamma? Men att kalla någon för kvinnan låter rätt konstigt... min granne(!))
Min granne som ringde hissreparatören kunde nummret utantill, det säger en hel del!
De borde byta ut hissen en gång för alla. - Detta kommer jag säkert få ångra att jag har skrivit när bestämmer sig för att göra det och vi måste gå både upp och ner för alla de där trapporna i flera veckor. (Har jag nämnt att vi bor på femte våningen?!)

En diss på det, blir det i alla fall!
och på tvättningen med, det var nog Första och sista gången..!!
T R Å K I G T

Är jag helt ute och cyklar?

Innan jag gick upp i morse.. hade jag en host-attack.. Nej. .Eller jo det hade jag, men det var inte det jag tänkte förmedla... lyssnade jag lite på Best of Series 1 - The Ricky Gervais Show. De läste högt ur Karl Pilkingtons dagbok, som han precis hade börjat skriva dels för att han var på semester och ville dokumentera det och hans tankar under veckan och dels för att han ville ha någon form av sysselsättning under vistelsen.
En sak han hade skrivit om och funderat på var om alla tänker i sin dialekt, han skrev att han gjorde det, Ricky och Steve tyckte att han var helt galen och menade på att det kunde han inte göra för man tänker ju inte med någon röst. Utan man tänker en tanke och så är det med det. Man sitter inte och "pratar" med sig själv;
"Oj titta där borta Karl, ännu fler skelande människor", "Jaha, Karl säger du det", "Konstigt!". Ungefär.
Jag håller inte riktigt med dem, jag tycker att Karl har en poäng, för jag brukar faktiskt ganska ofta tänka som om jag pratade med mig själv. Jag för alltså konversationer med mig själv inne i huvudet, och då tänker jag alltid min egen röst (eller så som jag upplever den, för andra hör den ju på ett annat sätt såklart). Häromdagen upptäckte jag att jag till och med tänkte i min hesa röst som jag har nu när jag är förkyld. Visst jag kan medge att det låter rätt galet, men annars så tror jag nog att det är ganska vanligt.
Åtminstonne bland personer som är lite kreativt lagda, eventuellt egocentriskt lagda, då de tenderar att syssla med diverse egenheter.

Jag klarar inte av.

-När jag får kritk för saker jag gör blir jag helt knäckt. Som nu till exempel, min uppgift som har blivit totalt ratad av min lärare. Det känns som att hon skriker i mitt ansikte: DU MPÅSTE INSE HUR DÅLIG DU ÄR ELIN!!
När jag gör mitt bästa vill jag att någon ska säga: Bra Elin! Nu va du riktigt duktig. (som till en treåring eller en hund.. eller nått) Annars är det anledningen att jag sällan gör mitt bästa. Om man inte gör det så blir kritiken inte lika personlig liksom. Då kan man ba, ah jag vet att det sög men jag ansträngde min inte ens. MEN om man verkligen har ansträngt sig och dessutom är riktigt nöjd med det man har gjort och sedan får en totalt sågande kommentar på sitt arbete som är typ lika lång som själva uppgiften, då känns det liksom inte som att jag har så mycket att tillägga. Aha okej jag sög på det här, bäst att jag ägnar min värdefulla tid till någonting annat.
Jag HATAR att vara dålig helt enkelt. klarar. inte. av.
-Folk som andas högt är också en sak jag har svårt för.

What if this is the dream and when we go to sleep that's the reality.

Den här dagen har varit bra på ett konstigt sätt. Jag har bevisat att jag äger sönder på neger och president. Ah så ska man inte säga men vad gör man, that's the name?! Jag vann i alla fall de flesta gångerna. Roligt spel det där.
På gymmet har vi varit två gånger också, kändes... jag vet inte. Bra.
Imorgon åker jag hem till kära Stockholm with the flygplan. Det är verkligen asfränt för jag har fått min flygbiljett på mitt sas kort så nu ser man sjukt ruttinerad ut. Alltså, man har biljetten på det istället för att ha ett boarding pass. i och för sig så är de där boarding passen jäkligt bra som bokmärken. Eh ah, Imorgon har jag också bestämt att jag Ä N T L I G E N ska köpa mig ett par skor som jag velat ha i Å R O C H D A R ! ! Så jag är pretty excited. Något annat som jag är, är: sjukt säkla trött, så jag tror att jag ska gå och lägga mig nu faktiskt.
Bara en grej till, om ni vill se riktigt lovely videobloging (ni bryr er nog inte MEN) av en fiiin männsika så KLICKA.
Guten Nacht. ♥
309281_292478127444366_100000465421522_1208563_142580324_n_large

Höstigt

image description

image description

'

Min omgivning är en byggarbetsplats.
Min kropp är en infektionshärd.
Mitt psyke är ett virr varr.
Solen skiner och höstblåsten viner.

Istället för att läsa Hemsöborna

Gustaf Strinberg kan vara något av det sämsta, även om vissa påstår att han är en av de bästa. Konstigt det där, hur människor med större auktoritets tycke har mer värde. Strindberg är skit säger jag, men inte är det någon som lyssnar på mig. Saken är den, tror jag, att de "smarta/välutbildade/respekterade" människorna inte heller förstår/tycker att det är speciellt bra MEN att de säger att de tycker det eftersom att Strindberg är känd och eftersom han är död och den är gammal som gatan. Det är ju sådant man är tvungen att tycka om, om man vill va nån; så att säga.
Vem har ens bestämt att gamla saker är så himla mycket bättre och finare? Bara för att de är konstigar och svårare att förstå? Kan ju bero på att de var författade under andra omständigheter, när samhället såg helt annorlunda ut. Kan ju också bero på att språket har utvecklats lite? elleeeer?
Egentligen så gillar ju jag gamla saker. Alltså gamla saker som gamla hus; inredning; tradition; kultur osv. (Klassiska saker, även om det låter supertöntigt.. vi kan ta den historian en annan gång). Med det vill jag i alla fall tillägga att jag inte är Kristdemokrat och att jag inte tycker att kvinnor borde stå i köket... även om jag gillar att laga mat (det är en principsak, jag brås alldeles för mycket på min mamma).
Tumblr_lhpg9ofcxe1qzwbs9o1_500_large
En annan väldigt rolig sak jag kan tillägga är att jag fick tillbaka mitt naturkunskapstest-grej, som handlade om matspjälkning, och det mesta som var rättat var min stavning. Danke Schön för den liksom.
En annan jätterolig sak var att jag var hos skolsköterskan idag på "hälsokntroll", tänker inte berätta sådär ingående, men  jag har en sak jag måste säga: de blir aldrig nöjda?! va vad man än gör är det fel. Jag säger upp mig. (eller nått)
Ha en riktigt trevlig dag, ni som har tagit er igenom den här väldigt meningsfulla texten. Tror faktiskt att jag fick till en del versaler i början av meningarna så så illa kan det ju inte vara. Ciao.

Om någon undrar hur det ligger
* Förlåt, jag ska inte höra detta till en klago-blogg jag förstår att det inte är speciellt underhållande att läsa, men bara för att förvarna så är det DEN veckan nästa vecka. Jag kan inte hjälpa det, stackars mig som föddes till brud osv.

Hej jag har fortfarande ont i halsen och låter rökhostig men nu orkar jag inte vara hemma och ha supertråkigt/sova hela tiden.se

Mamma och jag satt och tittade på tv (läs: jag zappade runt för att hitta något som var lite intressant och stannade på tv4 komedi där de hade reklam, därför gick jag och hämtade datorn så länge). Efter reklampausen visade det sig att det var
Cosby show på (jag vet, det är inte roligt!) så jag fortsatte att hålla på med datorn och bara lyssna, men tittade upp lite då och då. Plötsligt säger Dr Huxtable (pappan) till sin lilla dotter: "Det skulle du ha tänkt på och sparat 25$ av sina lunch-pengar".

Jag: men va...? vadå lunchpengar? jag fattar inte!
Mamma: Han menade om dom hade sparat lunchpengarna hon fått så skulle hon kunna vara hos deras granne
Jag: Vadå, så att hon får tillräckligt till hyran...? ...ElleR?
Mamma: Nä, så att hon kan betala när hon äter hos dom.. så att hon kan äta där så ofta som hon vill.
Jag: Varför då?
Mamma: För att dom vill att hon ska äta hemma. Men hon vill gå till grannen...
Jag: Men åh.... gud vilken onödig regel. Jag hatar dom, dom har alltid så jävla onödiga regler.
Mamma: Ja... men så var det då.
Jag: Haha, vadå "så var det då"
Mamma: Ja... På åttio-talet.
Jag: Hahahaha... vadå var onödiga regler speciellt för åttio-talet?
Mamma: Ja

"Jaha, då vet jag" - tur att man inte är uppväxt på åttio-talet då.

Österreich

Hej onödigaste dagen i mitt liv. 
Det känns som att alla är i Österrike just nu, eller om inte österrike så något annat alp-land. Vi ska ju i och för sig dit på måndag. Kommer inte ihåg hur man gjorde när man åker skidor, men det löser sig nog. Så gjorde det inte det, kolon pe.

Åsarna är ju inte direkt universums mittpunk

Men det är rätt så bra ibland ändå. Mobilkameran och jag var ute och gick idag.

Jag vill bygga ett hus

Img_3801-600px_144287819_large

RSS 2.0