Dubbelmoral

Jag tycker att man ska vara snäll och öppen mot alla man träffar. Man ska bemöta alla på samma sätt, med ärlighet, nyfikenhet och respekt. Man ska se till att ge alla en chans, för man vet aldrig vilken sorts människa man kan behöva i framtiden. Bara för att någon verkar, dryg, jobbig eller o-charmig nu så betyder inte det att den personen alltid kommer vara så. Alla kan ha en dålig dag, vara trött och sliten efter en natt med dålig sömn, ha humörsvängningar på grund av mens eller bara känna sig lite allmänt deppig. Därför ska man inte räkna bort dessa personer enbart på första intrycket. Dessutom finns det ganska många som verkar dryga och o-charmiga från början för att de är blyga, osäkra eller bara obekväma med okända personer, men som sedan visar sig vara himla bra och fina människor som man helt enkelt missar när man utesluter på det viset.
Realitet - Jag jobbar på det, men jag kan verkligen inte säga att jag är bra på detta. I alla fall inte om personen är allmänt dryg och fäller plumpa kommentarer eller visar upp ett ointresse för exakt allt som händer. Jag tål det verkligen inte. Jag blir bara exktremt anti den personen.

Jag tycker att man ska
sluta äta kött, kyckling, fisk och hela det där köret. För det är bra, både för en själv och för miljön. (Och för djuren också, fast i det fallet skulle jag troligtvis bara upprätthålla en vegetarisk kost tills köttindustin slutar plåga djuren. 'Om det någonsin skulle hända')
Det är bra för en själv för att kroppen mår bättre av en sådan kost. Då det inte är bra för kroppen att exempelvis få i sig för mycket animaliska fetter, de flesta köttprodukter är extremt övergödda och framavlade vilket kan ha en dålig påverkan på kroppen vid förtäring. För att inte nämna hur dåligt det är för miljön då man påverkar näringskedjor, vilka i sin tur kan rubba ekosystemet som i sin tur kommer att få hela miljön att kollapsa.
Dessutom finns det väldigt mycket olika gifter i fisk, då haven de lever i (framförallt Östersjön) ofta är övergödda och förorenade av diverse gifter orsakade av utsläpp, vilket defenitivt inte är nyttigt att få i sig och värst är det faktikst för oss kvinnor då vi har svårare att bryta ned och avlägsna giftet från kroppen än män på grund av vårt hormon.
Realitet - Jag äter kött, fisk och kyckling. För jag tycker det är godast. Och för att jag inte klarar av att äta substituten av både fysiologiska såväl som psykologiska skäl. Faktum är att jag inte kan äta de flesta matvaror som innehåller mycket protein (förutom kött då..). För att jag är allergisk mot dem. Andra klarar jag inte av att äta för att jag äcklas av dem, verkligen äcklas, så mycket att jag kräks efteråt.
Så om jag hade bytt, och ändrat mina kostvanor hade jag troligtvis fått bristsjukdomar av något slag. Det är dåligt, men sant.

Jag tycker att man ska
fokusera mer på insidan, vara stolt över sig själv, sin person och sina åsikter och inte bry sig om att man har en dålig hårdag, eksem eller en menssvullen buk. För man är fin som man är. Alla människor är fina, på något vis.
Realiteten - Vissa dagar vill jag bara klösa ögonen ur mig eller slå sönder alla reflexerande ytor för att eleminera risken att få syn på sig själv, med all härlig fetma och riskbuskehår. Alternativt bara stanna hemma hela dagen och enbart vistas under täcket i det nedsläckta rummet med gråtfuktiga kinder. Jag klarar inte av att känna mig ofin. Jag mår sämre av det. Fast jag skulle verkligen vilja vara sådär bra och cool och inte bry mig och visa att jag är en extremt bra, snäll, cool och trevlig person trots att min röv och buk är lika svullna som ljuset är ljust.

/Amanda Bengtsson Jallow.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Exakt. Exaktexaktexakt. Känner likadant. Man tycker så himla mycket men så är det på ett annat sätt och det är svårt men man vill så gärna.

Saknar dig förresten, vi borde ses någon dag och bara göra inte så mycket.

Kram.

2012-01-16 @ 19:26:11
URL: http://konfettiregnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0